Hírek

2021-04-20
ELŐKÉSZITŐ OSZTÁLY
2021-04-20
VIRTUÁLIS UTAZÁS SVÁJCBAN – KALAZANCISOK SIKERE A PKE NÉMET NYELVŰ VERSENYÉN
2021-04-20
FELVÉTELI VIZSGA

Események

Fontos tudnivalók


Kiemelkedő eredményekkel szerepel az Eurostat listáján a Kalazanci Szent József Római Katolikus Líceum

 

 

 

 

 

 

 

 

https://anziksz.com/kiemelkedo-eredmenyekkel-szerepel-az-eurostat-listajan-a-kalazanci-szent-jozsef-romai-katolikus-liceum/vezeto/2021/11/23/?fbclid=IwAR09G6bVaxdLkBNLyBrOW-GMgcUF9_M61SbtiIxph6IpUY8mMkXxJCt2aRU

A közelmúltban hozták nyilvánosságra azt a listát, amelyet az Erdélystat, az általános- és középiskolák rangsorolása céljával készített, az elmúlt két év képességvizsgáinak sikerességi mutatói alapján. A nagykárolyi iskolák diákjai által elért eredmények függvényében a legeredményesebbek a Kalazanci Szent József Római Katolikus Líceum diákjai lettek.

http://statisztikak.erdelystat.ro/rangsorok/kepessegvizsga-rangsor/7?fbclid=IwAR3bUwk6ighN-4JjCeDKPpItB447vhs4ez6OjdRsZ9S7kWMcRQLsKoWi7ws

 

A tanintézmény megyei szinten is jó eredményt ért el: városi első helyét, megyei hatodik hellyel sikerült még hangsúlyosabbá tenniük. Kocsis Alizt, a tanintézmény igazgatónőjét kérdeztük arról, hogyan építették fel ezt a sikeres eredményt.

„Az elmúlt két évben megszervezett képességvizsgák sikerességi mutatói alapján készítette el az Erdélystat statisztikai iroda az általános- és középiskolák rangsorát. A kutatás megállapította, hogy az elmúlt évtizedben – az évközbeni hullámzásokat is figyelembe véve – a romániai diákpopuláción belül a magyarul tanulók képességvizsga-eredményei viszonylag konstansak voltak. Az elmúlt tíz évben a képességvizsgák sikerességi rátája országos szinten 66,1% és 79,4% között mozgott. A magyar nyelven tanulók eredményei alapvetően elmaradtak az országos átlagoktól: 65,0% és 77,1% között voltak a sikerességi arányok. A Kalazanci Szent József Római Katolikus Líceumban 2016 óta, amikor is az első 8. osztályt befejező generáció vizsgázott, minden éveben meghaladta a sikerességi mutató az országos átlagokat, 90% fölötti arányokkal. Minden éveben volt olyan diákja az iskolánknak, aki vizsgaátlagával a megyei élmezőnyben szerepelt. Ezt a szintet tartva sikerült, hogy az Erdélystat kimutatásainak megfelelően városszinten első, megyei szinten pedig 6. helyet értünk el. A siker titkát a diákok felkészültségében és a lelkiismeretes, szakmailag kompetens tanitói és tanári kar munkájában látom, akik hatékonyan együttműködve a szülői közösségekkel egy lélekkel és erővel tesznek a gyerekek neveléséért, adott esetben azok felzárkóztatásáért. Nagyon büszke vagyok mindenkire, aki tett azért, hogy ezt az eredményt elérjük éa bízom benne, hogy a következő években is megőrizhetjük ezt a nagyszerű tendenciát”- mondta az igazgatónő.

 

Rata de vaccinare al personalului din unitate 

Az iskolai személyzet átoltottsági mutatói - 01.11.2021

Bolnavii cronici cer vaccinul anti COVID-19 nefolosit

 

 

 

 

 

 

Responsabil platforma naÈ›ională pentru programare vaccinare anti CoVid19 

https://vaccinare-covid.gov.ro/: Kala Maria 

Rata de vaccinare - Átoltottsági index: 90%

Total cadre: 31

Vaccinați: 28

Total personal auxiliar: 3

Vaccinați: 2

Total personal nedidactic: 6

Vaccinați: 6

 

REZULTATE FINALE EvNat 2021 https://drive.google.com/file/d/1cRyHfFP7MHKTivevTQJ3BmG9cmE6uBQV/view?usp=sharing h2>

 

Kedves Diákok, Tisztelt Szülők!

Az adott járványügyi intézkedéseknek megfelelően, október 29.től az iskolákban a nevelés-oktatás a sárga forgatókönyvnek megfelelő hibrid (azaz egyidejű fizikai és online jelenlét, heti váltakozással) munkarendben kerül megszervezésre.
Az online bekapcsolódó csoportok tagjaira (a csoportokat az osztályfőnökök közlik majd) a következő szabályok érvényesek:
1.       Az órák órarendnek megfelelően 8-12 óra között zajlanak, kerülnek közvetítésre (az Adservion keresztül, Zoom vagy WebexMeet alaklmazásokon keresztül). A diák köteles nyomon követni az órarendet az adott napon, tantárgyi bontásban, pontosan megjelenve, bekapcsolódva a közvetítésekbe.
2.       A tanórákon mindenkinek kötelező bekapcsolt kamerával résztvenni  (figylemen kívül hagyása hiányzást von maga után, ugyanúgy a tanórából való szándékos kilépés), a mikrofont a tanár kérésére ill. kérdések esetén lehet bekapcsolni,  
3.       A diák köteles odafigyelni a megfelelő megjelenésre (nem pizsamában ül a kamera elé!!!), órák alatt nem étkezik, ahogy az iskolában sem.
4.       A diák elvégzi a számára kijelölt feladatokat. betartja a határidőket és számot adni a tudásáról a pedagógus által meghatározott formában.
Ahhoz, hogy mindez zökkenőmentesen, konfliktus nélkül és biztonságosan történhessen meg, összeállítottuk az alábbi listát arról, hogy mit szabad, mit illik tenni a tanárok és a diákok egymással megosztott információival. Olyan dolgok ezek, amelyekre az internet világában egyébként is figyelni kell, és most, hogy a jelenlegi helyzetben hirtelen ennyire megnőtt a digitális térben eltöltött idő, még fontosabb:
1.       Ne ossz meg személyes információt pl. jelszavakat, azonosítókat senkivel az interneten.
2.       Csak olyan anyagot ossz meg másokkal, ami vagy a saját szerzeményed, vagy pedig engedélyt kértél a szerzőtől (tanárodtól, osztálytársadtól) a megosztásra.
3.       Videochat során egyeztess a tanároddal és osztálytársaiddal, mielőtt képernyőfotót készítesz. A képernyőfotókat tanulási célra használd fel! Mielőtt másokról készítesz vagy osztasz meg fotót, emlékezz vissza a személyiségi jogok védelmére, amelyek az interneten is legalább ugyanolyan fontosak!
4.       Mielőtt hozzászólsz vagy kommentelsz, emlékeztesd magad a következő mottóra: “Ha nem elfogadható offline, akkor nem elfogadható online!”
5.       Figyelj oda másokra, segítsétek az információáramlást, de csak a megbízható forrásból származó információt adjátok tovább. Figyeljétek azt a kommunikációs felületet, amiben a tanároddal megegyeztetek.
6.       Ha bármi problémát, furcsaságot tapasztalsz, először a tanárodnak jelezd, hogy meg tudja oldani.
7.       Csak azt az applikációt, platformot használd, töltsd le, amit a tanárod javasol. Olyan applikációkat kezdünk el használni, amelyek biztonságosak és megbízhatóan működnek. Nagyon sok javaslat és ajánlás van az interneten, ha nem tudod, egy felület megbízható-e, kérdezd meg a tanárodtól.
8.       Javasoljuk, hogy a félreértések elkerülése végett a különböző felületeken a saját nevedet add meg felhasználónévnek, hogy egyértelműen követhető legyen, hogy ki mit csinál.
A fenti szabályzások megszegése, figyelmen kívül hagyása, az információkkal, képekkel, felvételekkel való visszaélés következményeket von maga után. 
                Kérjük a kedves szülőket, hogy az online oktatás megvalósítása érdekében támogassák munkánkat, de legfőképp gyermekeiket, bizalommal forduljanak kérdések esetén az osztályfőnökhöz, biztosítsák a diákok zavartalan felkészülésüket. Fontos, hogy ebben a nehéz helyzetben is együttműködjünk a gyerekek érdekében, együtt keressük a megoldást az adódó problémákra, együtt kísérjük figyelemmel a gyerekek munkáját, fejlődését.
Kérdések, észrevételek esetén szívesen állok rendelkezésükre.
 
Tisztelettel és köszönettel,
Kocsis Aliz
igazgató

 

A 2021-2022-es tanévben induló osztályaink:

1. Teológia osztály / Angol-német bilingv rendszerben

 • növelt óraszámban a humán tantárgyak: hittan, idegennyelvek, társadalomtudományok
 • intenzív angol/német nyelvoktatás heti 5 órában, kezdő/haladó szinten
 • nyelvvizsgalehetőség

2. Közélelmezés és turisztika - Szaklíceumi (4 éves) képzés

 • magas színvonalú szakképzés
 • képzett szakoktatók
 • szakmai gyakorlat vendéglátóipari egységeknél, cégeknél
 • érettségi mellett szakdiploma és álláslehetőség a partnerintézményeknél

3. Kereskedelmi ügyintéző - Szaklíceumi (4 éves) képzés

 • magas színvonalú szakképzés
 • képzett szakoktatók
 • szakmai gyakorlat vendéglátóipari egységeknél, cégeknél
 • érettségi mellett szakdiploma és álláslehetőség a partnerintézményeknél

 

NUP-KP-1-2021/1-000039-VAL-ELS/001 A Kalazanci Szent József Római Katolikus Líceum eszközbeszerzésének támogatása

Letölthető logók – bgazrt.hu

 "Egyházi közösségi célú programok támogatása"

EKCP-KP-2021/1-000399

A Kalazanci Líceum 30 éves jubileumi ünnepségét támogatta

 

A KALAZANCI LÍCEUM INFRASTRUKTÚRÁLIS FEJLESZTÉSÉT és a "SZABADBA CSERKÉSZ" 

cserkészprogramokat a 2020as éveben támogatta  

Letölthető logók – bgazrt.hu
A SIK SÁNDOR EMLÉKVERSENYT 2020ban

Az EGYÜTT AZ ÚTON - a Kalazanci Liceum nevelÅ‘i zarándoklatát 2019ben támogyatta

Letölthető logók – bgazrt.hu

A SZÜLŐK AKEDÉMIÁJA PROGRAMSOROZATOT 2018ban támogatta: 

Letölthető logók – bgazrt.hu